Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό
[MonoNews]: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

[MonoNews]: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό από τη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα και θα τροποποιεί τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο νόμος «Βρούτση» προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση του μισθού από τις αρχές του 2019.

Μέχρι αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να έχει συγκροτηθεί και η 3μελής Επιτροπή Διαβούλευσης που αποτελείται από τον Πρόεδρο του Ο.ΜΕ.Δ., έναν εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και έναν εκπρόσωπο της υπουργού Εργασίας. Η επιτροπή θα δώσει την εκκίνηση για την πολύπλοκη διαδικασία η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 4 μήνες.

Το ύψος των αυξήσεων θα προκύψει από τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων για τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας, οι οποίοι θα κληθούν να συντάξουν τη σχετική έκθεση. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα λάβει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων και με υπουργική απόφαση θα καθορίσει το ύψος του νέου κατώτατου μισθού.

Ο κατώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως – ήτοι 3,5% ως 4% και υπολογίζεται να διαμορφωθεί στις αρχές του 2019 στα 606 έως 610 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα. Η αύξηση θα είναι υψηλότερη για τους νέους κάτω των 25 ετών αφού αναμένεται να καταργηθεί ο λεγόμενος υποκατώτατος μισθός, που ισχύει από το 2012 και φθάνει τα 511 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!