Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Υπεραξίες φέρνει η κυριαρχία της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις. Εγκρίθηκε το Καστέλι
[MonoNews]: Υπεραξίες φέρνει η κυριαρχία της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις. Εγκρίθηκε το Καστέλι

[MonoNews]: Υπεραξίες φέρνει η κυριαρχία της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στις παραχωρήσεις. Εγκρίθηκε το Καστέλι

Γιώργος Περιστέρης. Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Έτοιμη να εξασφαλίσει σημαντικές υπεραξίες από τις παραχωρήσεις που έχει συγκεντρώσει η εισηγμένη κατασκευαστική ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ η οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία της σύστασης θυγατρικής εταιρείας με αντικείμενο τις παραχωρήσεις, κίνηση που θα ενισχύσει τη δυνατότητα άντλησης χρηματοδότησης. Στη νέα εταιρεία θα εισφερθούν οι συμμετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε οδικούς άξονες (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός (17%) και έργα υποδομής (Αεροδρόμιο Καστελίου), όπως και συνδεδεμένες με αυτές υποχρεώσεις. Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει μετά τη συμβασιοποίηση του έργου του αερολιμένα Καστελίου, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο στο Ηράκλειο «Ν. Καζαντζάκης». Αφού εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του αερολιμένα Καστελίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο πλέον αναμένεται μόνο η κύρωσή της από τη Βουλή για να προχωρήσει ο νέος σχεδιασμός.

Ο κλάδος των παραχωρήσεων εξελίσσεται σε ατμομηχανή για την πορεία των κατασκευαστικών εταιριών με δεδομένο ότι τα «κλασικά» δημόσια έργα, ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης είναι είδος υπό εξαφάνιση. Στο πλαίσιο αυτό όποιος εξασφαλίζει οδικές παραχωρήσεις , εξασφαλίζει δύναμη χρηματοδότησης, ρευστότητα και προοπτική.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ότι απέκτησε το 100% σε δύο σημαντικούς οδικούς κόμβους της χώρας στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος και την εταιρεία Νέα Οδός, είναι απόδειξη της προτεραιότητας και της στρατηγικής σημασίας που έχουν οι παραχωρήσεις για την εταιρεία. Παράλληλα, θυμίζουμε ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει και το 17% της Ολυμπίας Οδού, που επίσης είναι ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!