Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Υπ. Πολιτισμού: Καμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του υπουργείου στο Υπερταμείο
[MonoNews]: Υπ. Πολιτισμού: Καμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του υπουργείου στο Υπερταμείο

[MonoNews]: Υπ. Πολιτισμού: Καμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του υπουργείου στο Υπερταμείο

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής

«Καμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει προς την ΕΤΑΔ» διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον σήμερα, ανέφερε επίσης πως «οι μόνες μεταβιβάσεις που έχουν γίνει, είναι εκείνες στις οποίες προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τα ακίνητα της Πλάκας, αλλά και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού».

«Χαίρομαι λοιπόν» συνέχισε ο κ. Στρατής «που η αντιπολίτευση συνυπογράφει σήμερα τη χθεσινή μας ανακοίνωση ότι η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας δεν εκχωρείται και δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής. Τόσο η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όσο και ο νόμος, είναι σαφείς και δεν επιδέχονται άλλης ερμηνείας. Από τις μεταβιβάσεις προς την ΕΤΑΔ εξαιρούνται τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, και τα ακίνητα με μεγάλη περιβαλλοντική αξία».

Καταλήγοντας δήλωσε: «Για αυτήν την κυβέρνηση, η πολιτιστική κληρονομιά είναι και θα παραμείνει αποκλειστικής διαχείρισης του υπουργείου Πολιτισμού. Όσον αφορά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αυτές οφείλονται στην κατάρρευση του πολιτικού της αφηγήματος μετά την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων σχετικά με απόφαση της κυβέρνησης να μεταβιβαστούν στο Υπερταμεία μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!