Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: InAccel: Επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον από το Marathon VC
[MonoNews]: InAccel: Επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον από το Marathon VC

[MonoNews]: InAccel: Επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον από το Marathon VC

Την InAccel, εταιρεία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες στο cloud, χρηματοδοτεί το Marathon Venture Capital, ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια του equifund (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων).

Η InAccel διαθέτει τεχνολογίες FPGA. Όπως εξηγείται οι νέες εφαρμογές, όπως η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, η μηχανική μάθηση και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους και δημιουργούν προκλήσεις στους διαχειριστές υπολογιστικών κέντρων. Μια ανερχόμενη λύση είναι μερικά υπολογιστικά φορτία να εκτελούνται σε επιταχυντές υλικού, βασισμένους σε αναδιατασσόμενη λογική, γνωστούς και ως Field-Programmable Gate Arrays (FPGAs).

Οι FPGAs είναι επεξεργαστές με ειδικά ψηφιακά κυκλώματα που σχεδιάζονται για να εκτελέσουν μία μοναδική λειτουργία, σε αντίθεση με τους κοινούς επεξεργαστές γενικού σκοπού. Θυσιάζοντας ευελιξία για απόδοση, συχνά επιτυγχάνουν ταχύτητες 3 έως 10 φορές μεγαλύτερες, ωστόσο η κατασκευή τους ως σήμερα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και κατ’ επέκταση η αξιοποίησή τους περιορίζονταν σε μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Μερικές από αυτές, όπως οι Amazon, IBM, Intel και Alibaba, έχουν ξεκινήσει να καταστούν FPGAs διαθέσιμα προς ενοικίαση μέσω των δημόσιων υπηρεσιών cloud τους. Η InAccel είναι η πρώτη εταιρεία στον χώρο που παρέχει δημοφιλείς συναρτήσεις λογισμικού που αξιοποιούν τεχνολογίες FPGA και λειτουργούν στο cloud.

Το Marathon έχει, μέχρι στιγμής, επίσης επενδύσει στις εταιρείες Cube Revenue Management, Norbloc και Landoop.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!