Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα
[MonoNews]: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα

[MonoNews]: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα

Στις εκλογές για το Συμβούλιο του IMO, η Ελλάδα εξελέγη μεταξύ των 5 πρώτων χωρών στην Κατηγορία Α. Οι εκλογές διεξήχθησαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 30ής Συνόδου του Οργανισμού.

Το Συμβούλιο, που θα λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο του Οργανισμού για την επόμενη διετία, απαρτίζεται από κράτη τα οποία εκλέγονται από τα 172 μέλη του International Maritime Organization. Η φετινή εκλογή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι στην Κατηγορία Α –στην οποία εκπροσωπούνται τα κράτη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών- εδώ και σχεδόν μια δεκαετία η εκλογή γινόταν διά βοής, χωρίς ψηφοφορία.

Στη φετινή ψηφοφορία, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των Υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Ελλάδα συγκέντρωσε 151 ψήφους επί συνόλου 160 έγκυρων ψηφοδελτίων. Κατέλαβε έτσι η Ελλάδα την 5η θέση, πίσω από Κίνα, Ιαπωνία, Ιταλία και Παναμά και μπροστά από τις Ν. Κορέα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και ΗΠΑ.

Με αφορμή την εκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του IMO, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε: «Η επανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» έρχεται ως επιστέγασμα της δυναμικής της παρουσίας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα και επιβεβαιώνει την αναγνώριση της ναυτιλιακής κοινότητας στην ασφαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών του θαλάσσιου εμπορίου από τον ελληνικό στόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!