Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γ. Οικονόμου: Ετοιμάζεται για δημόσια προσφορά ύψους 2 δις δολαρίων
[MonoNews]: Γ. Οικονόμου: Ετοιμάζεται για δημόσια προσφορά ύψους 2 δις δολαρίων

[MonoNews]: Γ. Οικονόμου: Ετοιμάζεται για δημόσια προσφορά ύψους 2 δις δολαρίων

Σε μία ακόμα δυναμική κίνηση που προετοιμάζει το έδαφος για μία μεγάλη δημόσια προσφορά προχωρά η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικά δραστήριος.

Ειδικότερα, η DryShips γνωστοποίησε τη Δευτέρα στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την πρόθεσή της να προχωρήσει στο μέλλον σε δημόσια προσφορά χρεογράφων αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο προσανατολίζεται.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ώρα που η DryShips, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, διαθέτει ρευστότητα άνω των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Γιώργος Οικονόμου έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιό του για επέκταση των δραστηριοτήτων της DryShips από το ξηρό φορτίο, επιστρέφοντας στις μεταφορές υγρού φορτίου με την απόκτηση δύο δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC και aframax.

Εξάλλου, όπως γράφαμε την περασμένη εβδομάδα στο mononews.gr , ο Γ. Οικονόμου φέρεται να συμφώνησε με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction (HHIC) για μία παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων πλοίων κατηγορίας VLCC, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2019, με την τελική τιμή να εκτιμάται σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές πάνω από τα 75 εκατομμύρια δολάρια που αναμένονταν όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά οι πληροφορίες για το deal.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!