Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γ. Οικονόμου: Oι επόμενες κινήσεις του ισχυρού εφοπλιστή
[MonoNews]: Γ. Οικονόμου: Oι επόμενες κινήσεις του ισχυρού εφοπλιστή

[MonoNews]: Γ. Οικονόμου: Oι επόμενες κινήσεις του ισχυρού εφοπλιστή

Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips

Στην πώληση δύο παλαιότερης κατασκευής φορτηγών πλοίων προχωρά ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη που παρουσιάζουν οι τιμές στη ναυτιλιακή αγορά αυτή την περίοδο. Με την κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, θα καταφέρει να περιορίσει τις ζημιές του.

Το πρώτο πλοίο στο οποίο έχει μπει «πωλητήριο» ανήκει στην, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ναυτιλιακή, Dryships. Πρόκειται για το Bargara, χωρητικότητας 74,800 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2001 στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua στην Κίνα.

Η αξία του εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 8 με 8,5 εκατ. δολ. Σημειώνεται ότι η DryShips αγόρασε το πλοίο από τη νορβηγική Arne Blystad έναντι 47,5 εκατ. δολ. το 2007.

Η εταιρία θα περιορίσει τις ζημιές πουλώντας το πλοίο σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι αξίες στα panamax αυτής της παλαιότητας σημειώνουν ανάκαμψη. Τα δεδομένα από τη VesselsValue δείχνουν ότι η Bargara το Φεβρουάριο του 2016 είχε αξία μόλις 3,17 εκατ. δολ. Η διαμόρφωση της τιμής σήμερα στα 8,4 εκατ. δολ., συνεπάγεται μία αύξηση κατά 165%.

Προς πώληση διατίθεται και το «αδελφό» πλοίο του Bargara, το Samatan που κατασκευάστηκε το 2001 και ανήκει στην άλλη εταιρία της οικογένειας Οικονόμου, την Cardiff Marine.

Για τη ναυτιλιακή η πώληση του συγκεκριμένου πλοίου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επικερδής, αφού η Cardiff Marine, το αγόρασε μόλις 4,4 εκατ. δολ. από τη DryShips — μαζί με δύο ακόμη panamaxes — το Νοέμβριο 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!