Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: IBG: Η ώρα της ανακοίνωσης της λίστας ενδιαφερόμενων έφτασε – Όλες οι πληροφορίες
[MonoNews]: IBG: Η ώρα της ανακοίνωσης της λίστας ενδιαφερόμενων έφτασε – Όλες οι πληροφορίες

[MonoNews]: IBG: Η ώρα της ανακοίνωσης της λίστας ενδιαφερόμενων έφτασε – Όλες οι πληροφορίες

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από το σύμβουλο πώλησης, την ΕΥ, η λίστα των επενδυτών που προκρίνονται για τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πώλησης της Επενδυτικής τράπεζας (IBG). Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα θα περιλαμβάνει διψήφιο αριθμό επενδυτικών σχημάτων που προκρίνονται, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για ισχυρό ενδιαφέρον τόσο από εγχώρια όσο και ξένα επενδυτικά σχήματα.

Από το μακρύ κατάλογο των ενδιαφερόμενων επενδυτών, που σύμφωνα με πληροφορίες έφθαναν τους 15, φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι προκρίνονται μεταξύ άλλων η κινεζική Fosun, η Barniveld Enterprises, του ομίλου Βαρδινογιάννη), η Praxia Bank (πρώην Credicom), το Farallon Capital Management, η AXIA Ventures, το Ambrosia Capital, το Tosca Fund Asset Management κ.α.

Η επανεμφάνιση των μικρών τραπεζών ευνοείται από τη σταδιακή βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για υγιείς χρηματοδοτήσεις, τη στιγμή που οι συστημικές τράπεζες ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων και ολοκλήρωσης των stress tests. Στελέχη του χώρου διαβλέπουν την ευκαιρία για τη δημιουργία μιας παράλληλης τραπεζικής αγοράς, χωρίς τα βαρίδια και λάθη του παρελθόντος, αξιοποιώντας την τεχνολογία, όπως συνιστά η περίπτωση της Praxia, αλλά και την υποδομή που υπάρχει ήδη στην περίπτωση της IBG.

Το υψηλό ενδιαφέρον ερμηνεύεται και από τη διερευνητική φάση της διαδικασίας και μένει να επιβεβαιωθεί κατά το επόμενο βήμα, της υποβολής δηλαδή δεσμευτικών προσφορών, χωρίς ακόμη να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος εποπτεύεται από την ΤτΕ, διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα είναι μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!