Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Η S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα
[MonoNews]: Η S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα

[MonoNews]: Η S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα

Κατά μια βαθμίδα αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Standard and Poor’s, σε μια κίνηση συντηρητική, η οποία είχε προεξοφληθεί από τις αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β από Β- ενώ διατηρεί θετικό outlook στην αξιολόγηση.

H S&P αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα κίνηση εντός των επόμενων 12 μηνών είτε λόγω πολιτικών εξελίξεων είτε λόγω αλλαγών στο μέτωπο της χρηματοδότησης. Επισημαίνει, παράλληλα, πως θα εξετάσει περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης εάν με την έξοδο από το μνημόνιο, η Ελλάδα χτίσει «μαξιλάρι» ρευστότητας για να καλύψει μελλοντικές πληρωμές χρέους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας τόσο σε όρους ανάπτυξης όσο και στο δημοσιονομικό μέτωπο έχει βελτιωθεί, ενώ και η αγορά εργασίας ανακάμπτει εν μέσω περιόδου σχετικής πολιτικής σταθερότητας.

Η πολιτική αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει από το 2015 και αν απουσιάσουν μεγάλες ανατροπές στις ακολουθούμενες πολιτικές -κάτι που στο παρελθόν έχουν επιβαρύνει σημαντικά την οικονομία – περιμένουμε ισχυρότερη ανάπτυξη, σημειώνει η S&P.

Ο οίκος τονίζει ότι η αξιολόγηση της χώρας στηρίζεται από το «ασυνήθιστα χαμηλό» κόστος εξυπηρέτησης του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Επίσης, από τη συνεχιζόμενη στήριξη του επίσημου τομέα υπό τη μορφή δανείων με μεγάλη ωρίμανση και της ελάφρυνσης χρέους.

Σε σχέση με τις τράπεζες, επισημαίνει ότι παραμένουν προβλήματα αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος νέου γύρου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η S&P προχώρησε στην πρώτη κίνηση για το αξιόχρεο της χώρας την τελευταία διετία. Η Fitch αναβάθμισε τη χώρα σε Β- τον Αύγουστο ενώ η Moody’s διατηρεί αξιολόγηση Caa2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!