Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 7 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: HSW- Attica Group: Η επόμενη μέρα, το παρασκήνιο και ο παράγοντας Fortress
[MonoNews]: HSW- Attica Group: Η επόμενη μέρα, το παρασκήνιο και ο παράγοντας Fortress

[MonoNews]: HSW- Attica Group: Η επόμενη μέρα, το παρασκήνιο και ο παράγοντας Fortress

Σαν «βόμβα» έσκασε χθες η είδηση της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways (HSW) από την Attica Group στην κορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν.

Η καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στην Attica, την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας της εταιρείας εξέπληξε πολλούς στην αγορά, οι οποίοι δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη στην υπόθεση της HSW.

Οι περισσότεροι πίστεψαν πως ο Ιταλός μεγιστάνας Emmanuel Grimaldi που διεκδίκησε με μεγάλος πάθος την εταιρεία θα κέρδιζε τη μάχη και θα αποκτούσε τον πλήρη έλεγχο κόντρα στις αντιδράσεις των υπόλοιπων μετόχων.

Άλλωστε ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη προσφορά απ’ όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση του 40,4%, ενώ όταν αντιλήφθηκε ότι ο διαγωνισμός καθυστερούσε δεν δίστασε να τάξει γη και ύδωρ για να αποκτήσει το 2% που ζητούσε για να ξεπεράσει το 50% (κατέχει ήδη το 48,4% μέσω των Μινωικών Γραμμών).

«Είμαι έτοιμος να πληρώσω αδρά για το 2% των μετοχών που θα μου δώσει τον έλεγχο της Hellenic Seaways», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την συμφωνία βρίσκεται η FortressInvestments, η οποία έχει ήδη επενδύσει στην AtticaGroup. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χωρίς το αμερικάνικο fund δεν θα υπήρχε deal, και τονίζουν πως ήταν αυτό που κίνησε όλα τα νήματα.

Πηγές από την Hellenic τονίζουν πως η διοίκηση υπό τον Αντώνη Αγαπητό αισθάνεται δικαιωμένη για τις εξελίξεις, και δηλώνει σίγουρη πως θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες για την εταιρεία με την στήριξη της Fortress.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!