Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γκρέγκο: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή – Ακολουθούν σημαντικές εξελίξεις
[MonoNews]: Γκρέγκο: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή – Ακολουθούν σημαντικές εξελίξεις

[MonoNews]: Γκρέγκο: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή – Ακολουθούν σημαντικές εξελίξεις

Gabriel Grego, QCM

Η κορυφή του παγόβουνου αποτελούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη Folli Follie, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του QCM Γκάμπριελ Γκρέγκο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, το πιο σημαντικό είναι ότι η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι το fund QCM προκάλεσε σάλο στην αγορά με την έκθεσή του για την εταιρεία Folli Follie Group.

«Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής εποπτικής αρχής, και είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ περισσότερη πληροφόρηση και πολύ περισσότερα στοιχεία έναντι της Folli Follie από ό,τι έχει το QCM», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του fund.

Και συνεχίζει: «Έτσι, εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι ακόμα και μετά τρεις ολόκληρους μήνες υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ελληνικής εισηγμένης, καθώς αυτό που είναι σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό περιβάλλον αποτροπής της εγκληματικής συμπεριφοράς, η οποία οδηγεί σε δεκάδες εκατομμύρια ζημιών για τους μετόχους εταιρειών».

«Αν και τα πρόστιμα των 4 εκατ. ευρώ φαίνονται χαμηλά εάν ληφθεί υπόψη το μέγεθος της ζημίας και των χρημάτων που η οικογένεια Κουτσολιούτσου φέρεται να έχει πάρει από την εταιρεία, θα ακολουθήσουν ωστόσο μηνύσεις και κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό» σημειώνει σε άλλο σημείο ο επικεφαλής του fund.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» εκφράζει την ικανοποίησή του για την διευθέτηση της υπόθεσης «για το πόσα χρήματα λείπουν, εδώ και πόσο καιρό συμβαίνει αυτό και κυρίως ποιος γνώριζε και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την απάτη στην εταιρεία».

Τα πρόστιμα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που εξεδόθη προ δύο ημερών το ΔΣ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 4.020.000 στην εταιρεία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις (α) της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 12, παράγραφος 1(γ) του ιδίου, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017 και (β) για παραβάσεις των σχετικών με την παροχή ζητούμενων στοιχείων διατάξεων των νόμων 1969/1991, 3556/2007 και 4443/2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!