Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ο «γόρδιος δεσμός» των αδερφών Γουρδομιχάλη
[MonoNews]: Ο «γόρδιος δεσμός» των αδερφών Γουρδομιχάλη

[MonoNews]: Ο «γόρδιος δεσμός» των αδερφών Γουρδομιχάλη

Δεν έχει τέλος η δικαστική περιπέτεια των εφοπλιστών Γιώργου και Στάθη Γουρδομιχάλη με την δανέζικη ναυτιλιακή Pacific Gulf Shipping, που ξεκίνησε το 2014. H διαμάχη των δύο πλευρών αφορά στο πλοίο Adamastos (χωρητικότητας 73.500 dwt, κατασκευής 1995), το οποίο ναύλωσε το 2014 η Pacific Gulf Shipping, η οποία στη συνέχεια το επιναύλωσε πρώτα στην Integris και μετά στην Marubeni Corporation.

Με βάση τη δεύτερη συμφωνία, το πλοίο επρόκειτο να μεταφέρει σόγια από τη Βραζιλία στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, κατά τη φόρτωση του πλοίου, οι βραζιλιάνικες Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και διαπίστωσαν 42 προβλήματα στο πλοίο, απαγορεύοντας τον απόπλου του. Την επόμενη μέρα έσπασαν οι κάβοι που κρατούσαν το πλοίο, με αποτέλεσμα αυτό να προσαράξει σε ξέρα έμφορτο με σχεδόν 60.000 τόνους σόγιας.

Για τους επόμενους έξι μήνες το πλοίο παρέμεινε δεμένο σε αγκυροβόλι, όπου το πλήρωμά του διαμαρτυρόταν για ανεπαρκείς προμήθειες και για απλήρωτους μισθούς, εγκαταλελειμμένο από τους ιδιοκτήτες του πλοίου.

Το συμβάν πυροδότησε σειρά προσφυγών στη διαιτησία, με την Marubeni να στρέφεται κατά της Integris, την Integris κατά της Pacific και εν τέλει την Pacific κατά της Adamastos Shipping & Trading, ιδιοκτήτρια της οποίας ήταν η ναυτιλιακή Blue Wall, συμφερόντων των αδελφών Γουρδομιχάλη.

Από τη διαδικασία προέκυψε ότι η Pacific δικαιούται αποζημίωση ύψους 19,2 εκατ. δολαρίων από την Adamastos.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!