Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Google: Πρόστιμο-μαμούθ από τις Βρυξέλλες για αθέμιτο ανταγωνισμό
[MonoNews]: Google: Πρόστιμο-μαμούθ από τις Βρυξέλλες για αθέμιτο ανταγωνισμό

[MonoNews]: Google: Πρόστιμο-μαμούθ από τις Βρυξέλλες για αθέμιτο ανταγωνισμό

Επιβλήθηκε τελικά το υπέρογκο πρόστιμο του 1,49 δις στην εταιρεία-κολοσσό της Google από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το mononews.gr είχε δημοσιεύσει, την προηγούμενη εβδομάδα, τις πληροφορίες που ήθελαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάζεται για την επιβολή του νέου προστίμου στον τεχνολογικό κολοσσό της Google και, μερικές ημέρες μετά, η είδηση επιβεβαιώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε στη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet, με την κατηγορία της «αντι-ανταγωνιστικής» συμπεριφοράς, σε ό,τι αφορά στην αγορά διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, η υπόθεση επικεντρώθηκε στη διαφημιστική επιχείρηση AdSense της Google, η οποία παρέχει διαφημίσεις μόνο σε κείμενο, σε ιστότοπους τρίτων, με βάση αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στον ιστότοπό τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Eπίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σημείωσε: «Η Google έχει εδραιώσει την κυριαρχία της στις online διαφημίσεις αναζήτησης, ενώ προστατεύεται από την ανταγωνιστική πίεση, επιβάλλοντας περιορισμούς, που μειώνουν τον ανταγωνισμό σε ιστοτόπους τρίτων. Το παράπτωμα διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια και αρνήθηκε σε άλλες εταιρείες τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται και να καινοτομούν, καθώς και να ωφελούνται οι καταναλωτές από τον ανταγωνισμό».

Oι αξιωματούχοι της Ε.Ε είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι η Google «μείωσε τεχνητά τις επιλογές και την καινοτομία στην αγορά», περιορίζοντας συμβατικά τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι τρίτων εμφανίζουν διαφημίσεις αναζήτησης από ανταγωνιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!