Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γιώργος Περιστέρης: Ο «Mr 1 δισ.» είναι έτοιμος να ανοίξει κι άλλο τα επιχειρηματικά φτερά του
[MonoNews]: Γιώργος Περιστέρης: Ο «Mr 1 δισ.» είναι έτοιμος να ανοίξει κι άλλο τα επιχειρηματικά φτερά του

[MonoNews]: Γιώργος Περιστέρης: Ο «Mr 1 δισ.» είναι έτοιμος να ανοίξει κι άλλο τα επιχειρηματικά φτερά του

Ο πολυμήχανος businessman Γιώργος Περιστέρης φαίνεται να είναι ένας από εκείνους που δικαιώνουν όσους ενστερνίζονται τον επιχειρηματικό Δαρβινισμό. Που θεωρούν, δηλαδή, ότι μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν… Σε ηλικία 61 ετών σήμερα, ο πιονιέρος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνάμα ο φυσικός ηγέτης ενός ομίλου με εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, κατάφερε να γίνει και ο… «Mister 1 δισ. ευρώ». Διότι στο κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής, έσπασε το «φράγμα» της ζηλευτής αυτής αποτίμησης. Με την αγοραία αξία της μητρικής ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ συμμετοχών να διαμορφώνεται στα 504,7 εκατ. ευρώ και τη θυγατρική ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να οδηγείται στα 512,7 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά, στον απόηχο του placement των μετοχών, το οποίο έφερε νέο επενδυτικό «αίμα» από 30 διεθνή funds και εγχώριους «παίκτες», που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην «πράσινη» ενεργειακή εταιρία. Όπου και τοποθέτησαν κεφάλαια 52,2 εκατ. ευρώ. Πιθανότατα ως «πρώτη γεύση» και απαρχή ενός καλοδουλεμένου και πολύπλευρου σχεδίου επιχειρηματικής αναβάθμισης.

Άνθρωποι της αγοράς εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι επωάζονται σημαντικές εξελίξεις, περιμένοντας από τον Γιώργο Περιστέρη να «ανοίξει κι άλλο τα φτερά του». Είτε προς την κατεύθυνση νέων επενδυτικών project είτε μέσω πρωτοβουλιών που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στον όμιλο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αυτήν τη φορά, είτε και με κάποιο ηχηρό deal που θα δημιουργήσει αίσθηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!