Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι γίνεται με τις αγωγές κατά τριών Ελλήνων εφοπλιστών για τα deals με την Kalani. Οι τελευταίες λεπτομέρειες
[MonoNews]: Τι γίνεται με τις αγωγές κατά τριών Ελλήνων εφοπλιστών για τα deals με την Kalani. Οι τελευταίες λεπτομέρειες

[MonoNews]: Τι γίνεται με τις αγωγές κατά τριών Ελλήνων εφοπλιστών για τα deals με την Kalani. Οι τελευταίες λεπτομέρειες

Οι εφοπλιστές Ευάγγελος Πιστιόλης και Γιώργος Οικονόμου

Για το 2019 έχουν μετατεθεί οι συζητήσεις επί των αγωγών που έχουν καταθέσει μέτοχοι κατά των ελληνικών ναυτιλιακώνDryShips (του Γιώργου Οικονόμου), Top Ships (του Ευάγγελου Πιστιόλη) και Diana Containerships (του Συμεών Παληού) για τις συμφωνίες χρηματοδότησης που έκλεισαν με τη μυστηριώδη επενδυτική εταιρία Kalani Investments.

Oι αγωγές κάνουν λόγο για χρηματιστηριακή απάτη από την πλευρά των τριών εταιριών σε συνεργασία με την Κalani Investments, που ήταν καταστροφική για τους μετόχους, ωστόσο, οι διαδικασίες στο αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Και οι τρεις ιδιοκτήτες των εταιριών, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αρνούνται τους ισχυρισμούς αυτούς και έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν τις ενέργειες τους στο αμερικανικό δικαστήριο. Ωστόσο κανείς δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημες απαντήσεις στις καταγγελίες.

Η Kalani έχει έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ελέγχεται από τον διαχειριστή hedge fund με έδρα στο Τορόντο, Marc Bistricer, και την εταιρία Murchinson Ltd.

Πηγές αναφέρουν ότι η Murchinson είχε προσεγγίσει έναν αριθμό Ελλήνων εφοπλιστών και κατέληξε σε ορισμένες συμφωνίες, που περιλάμβαναν πωλήσεις τίτλων και reverse split μετοχών, οι οποίες ζημίωσαν του υπόλοιπους επενδυτές.

Οι αγωγές των μετόχων, όπως αυτές που ασκήθηκαν κατά των DryShips, Top Ships και Diana Containerships χρειάζονται σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία και συχνά οι αποφάσεις είναι υπέρ των εταιριών ή καταλήγουν σε συμβιβασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!