Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γιατί ο Πάνος Γερμανός δεν πούλησε την Play στην Πολωνία
[MonoNews]: Γιατί ο Πάνος Γερμανός δεν πούλησε την Play στην Πολωνία

[MonoNews]: Γιατί ο Πάνος Γερμανός δεν πούλησε την Play στην Πολωνία

Δεν κατέληξε προς το παρόν σε συμφωνία για πώληση της εταιρίας Play ο κ.Πάνος Γερμανός που δραστηριοποιείται στον ενεργειακό χώρο με την βιομηχανία Sunlight Η εταιρεία Play ελέγχει το 25% περίπου της αγοράς κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, με περισσότερους από 14 εκατ, συνδρομητές, ενώ το δίκτυο πωλήσεων σε όλη τη χώρα αριθμεί 860 καταστήματα .  Το 2015 σημείωσε έσοδα 1,2 δισ. ευρώ και η λειτουργική της κερδοφορία ανήλθε σε 362 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Olympia του κ. Γερμανού κατέχει το 50,3% των μετοχών και το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο ισλανδικό fund Novator, που παλαιότερα συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet. Στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών συμμετείχαν επτά υποψήφιοι μνηστήρες.

Ωστόσο, οι προσφορές που κατατέθηκαν δεν ικανοποίησαν τον κ. Γερμανό, καθώς αποτιμούσαν το μερίδιο του σε 1,75 δισ. ευρώ περίπου.

Βλέπει κορύφωση του κύκλου

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γερμανός διαβλέποντας ένα γύρισμα στον διεθνή οικονομικό κύκλο έχει εξετάσει την ρευστοποίηση των επενδύσεών του πλην του Public.
To έτερο σημαντικό του asset είναι η εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου Συστήματα Sunlight έχει έδρα στην Ξάνθη και το εργοστάσιο της είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!