Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Γιατί κάποιοι παίζουν τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης – Τι λένε κυβέρνηση και ΝΔ
[MonoNews]: Γιατί κάποιοι παίζουν τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης – Τι λένε κυβέρνηση και ΝΔ

[MonoNews]: Γιατί κάποιοι παίζουν τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης – Τι λένε κυβέρνηση και ΝΔ

Το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης που συζητούσαν σε διάφορους κύκλους -οικονομικούς και πολιτικούς- των Αθηνών, επανήλθε με ένταση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά έσπευσε να το κάψει η Νέα Δημοκρατία, στέλνοντας σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «από την παρούσα Βουλή άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου είχε αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC να συζητείται το σχετικό σενάριο και το πρόσωπο που είχε κεντρικό ρόλο να διερευνήσει και να στήσει γέφυρες με την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μάλιστα, λέγεται σε οικονομικούς κύκλους, ότι ο Γ. Δραγασάκης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συνεννόησης και της συναίνεσης, καθώς όπως φέρεται να έχει πει σε συζητήσεις που έχει κάνει με διάφορους παράγοντες, η κατάσταση στη χώρα είναι κρίσιμη και πρέπει υπάρξει ευρύτερη συνεργασία των κεντρικών πολιτικών δυνάμεων του πολιτικού συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν σπεύσει τις τελευταίες ημέρες και είναι σε μια γραμμή πιο συναινετική, ζητώντας στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης. Σε τμήμα της ηγετικής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι εάν επενδύσουν στο χαρτί της συναίνεσης και της συνεννόησης, ίσως δημιουργηθεί ρήγμα στο εσωτερικό της Ν.Δ., όπου υπάρχει ένα τμήμα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, που δεν επιθυμεί ρήξη και σύγκρουση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!