Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γιατί υποχωρούν οι τιμές των ναύλων στα πλοία capesize. Τι λένε οι αναλυτές
[MonoNews]: Γιατί υποχωρούν οι τιμές των ναύλων στα πλοία capesize. Τι λένε οι αναλυτές

[MonoNews]: Γιατί υποχωρούν οι τιμές των ναύλων στα πλοία capesize. Τι λένε οι αναλυτές

Σε πτωτική τροχιά κινούνται τα ναύλα στα πλοία τύπου capesize τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές παρατηρείται έλλειψη σε νέα φορτία με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ζήτηση.

Συγκεκριμένα οι τιμές σημείωσαν πτώση άνω του 3% και διαμορφώθηκαν στα 11.555 δολ. ημερησίως, με τους brokers να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ήσυχη, όπως τη χαρακτηρίζουν, εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι τα επίπεδα αυτά είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς στα τέλος Σεπτεμβρίου οι τιμές των ναύλων σημείωσαν υψηλό στα 14.510 δολ. ημερησίως και στις αρχές Οκτώβρη βρίσκονταν στα 14.000 δολ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Clarksons Platou Securities οι τιμές στα capesize παραμένουν πιεσμένες καθώς η αγορά είναι υποτονική τόσο στις περιοχές του Ατλαντικού όσο και του Ειρηνικού.

Από την πλευρά του ο Erik Nikolai Stavseth της Arctic Securities εκτιμά ότι τα ναύλα θα συνεχίσουν να κυμαίνονται στα επίπεδα των 10.000 έως 12.000 δολαρίων ημερησίως. Παράλληλα τονίζει ότι οι θετικές εκτιμήσεις που είχαν εκφράσει οι αναλυτές για την αγορά του χάλυβα κατά τον προηγούμενο μήνα έχουν διαφοροποιηθεί και πλέον επικρατεί επιφυλακτικότητα για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς ξηρού φορτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!