Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ): «Να μην κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα»
[MonoNews]: Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ): «Να μην κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα»

[MonoNews]: Γιάννης Ρέτσος (ΣΕΤΕ): «Να μην κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα»

Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να έχει μπει σε φάση ωριμότητας, επιτυγχάνοντας σημαντικά νούμερα και έχοντας φτιάξει ένα καλό brand name, αλλά το μεγάλο στοίχημα αυτήν τη στιγμή είναι το πώς θα διαχειριστούμε τα νούμερα αυτά, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε το «όνομά» μας, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος. Την ίδια στιγμή, τονίζει, σημαντικότατο ρόλο παίζει και η φορολογία, ενώ θα πρέπει να γίνουν, όπως είπε, χειρουργικές επεμβάσεις για να διατηρήσουμε τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο κλάδος.

Το 2018, ο ελληνικός τουρισμός πέτυχε ιστορικό ρεκόρ με έσοδα 16,5 με 17 δισ. ευρώ και το στοίχημα πλέον είναι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αυτό και τη θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας, ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι είναι ένα ζήτημα που στερεί ανταγωνιστικότητα από το τουριστικό προϊόν. Κάτι που ίσως φέτος το δούμε πιο έντονα, όπως είπε, σε μια χρονιά από προκλήσεις.

Θα χρειαστεί χειρουργικές επεμβάσεις για να διατηρήσουμε τη δυναμική, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η φορολογία στερεί από τον τουριστικό κλάδο τη δυνατότητα να παίξει με τις τιμές, γιατί επηρεάζει την κερδοφορία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, οι φόροι είναι πάρα πολλοί στον τουρισμό και γι’ αυτό γίνεται μια προσπάθεια από τον κλάδο προς το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ελάφρυνση της φορολογίας (ΦΠΑ κ.α.) για τους κλάδους της εστίασης, των μεταφορών και των ξενοδοχείων που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!