Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Γιάννης Μαντζουράνης για γερμανικές αποζημιώσεις: Αρχίζει μακρύς δικαστικός αγώνας της Ελλάδας
[MonoNews]: Γιάννης Μαντζουράνης για γερμανικές αποζημιώσεις: Αρχίζει μακρύς δικαστικός αγώνας της Ελλάδας

[MonoNews]: Γιάννης Μαντζουράνης για γερμανικές αποζημιώσεις: Αρχίζει μακρύς δικαστικός αγώνας της Ελλάδας

Στον μακρύ δικαστικό αγώνα που ξεκινά η Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης. «Αρχίζει ένας μακρύς δικαστικός αγώνας στα δικαστήρια, και στο Ευρωπαϊκό και στο Δικαστήριο της Χάγης, και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει και στα ελληνικά δικαστήρια, όπου άφησε ένα σαφέστατο υπαινιγμό ο πρωθυπουργός. Θα προσαρμοστεί το ελληνικό δίκαιο στα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαντζουράνης μίλησε και για την πρόταση της εισαγγελέως να αθωωθεί ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, στην υπόθεση της Siemens, λέγοντας: «Η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι και έμπειρη και ικανή και πολύ σοβαρή. (…) …έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και γι’ αυτό πρότεινε την απαλλαγή του».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μαντζουράνη:

  • Πώς έφθασε η εισαγγελέας να προτείνει, επί της ουσίας, την απαλλαγή του κ. Τσουκάτου;

Η δίωξη εις βάρος του κ. Τσουκάτου είναι άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλων του ΟΤΕ. Απολογούμενος είπε ότι «τα χρήματα πήγαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ». Το επιβεβαίωσαν και κάποια πρόσωπα τα οποία είχαν βοηθήσει στη μεταφορά των χρημάτων, και το επιβεβαίωσαν και οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ.

  • Τότε, το ’06…

Τώρα. Τότε το είχαν αρνηθεί, από ό, τι διάβασα στις εφημερίδες, γιατί δεν έχουμε δει με λεπτομέρειες την αιτιολογική βάση, τις αιτιολογίες που θεμελιώνουν αυτήν την εισαγγελική πρόταση, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι και έμπειρη και ικανή και πολύ σοβαρή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!