Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: ΝΔ για πόρισμα: Έωλη στοχοποίηση βουλευτών – Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή
[MonoNews]: ΝΔ για πόρισμα: Έωλη στοχοποίηση βουλευτών – Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

[MonoNews]: ΝΔ για πόρισμα: Έωλη στοχοποίηση βουλευτών – Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ

Στοχοποίηση κορυφαίων βουλευτών της με έωλες καταγγελίες βλέπει η ΝΔ πίσω από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής. Το συγκεκριμένο σκέλος του πορίσματος της πλειοψηφίας παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική.

«Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική, σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον υπουργών» σχολίαζαν πηγές από τη Νέα Δημοκρατία. «Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.

» Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία, για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στο πόρισμα εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του Ερρίκος Ντυνάν από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Με βάση τα συμπεράσματα του πορίσματος, η Εξεταστική Επιτροπή δεν κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο ζητά από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει περαιτέρω εάν αν έχουν τελεσθεί δια πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα σχετικά με:

1) όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Ανδρέας Λοβέρδος,

2) τη σύμβαση της 4-7-2012 για εγγραφή πλασματικού ενεχύρου επί του συνόλου του εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»,

3) την αποδοχή από τον Άδωνι Γεωργιάδη και από τα μέλη του ΔΣ του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν» του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΕΝ Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως,

4) με τη μη διενέργεια προσωρινού φορολογικού ελέγχου και τη μη προσκομιδή από το υπόχρεο ΔΣ του ΚΙΕΝ των αναγκαίων για την ολοκλήρωση τής υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών, με αποτέλεσμα αυτή να μην ενεργοποιηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!