Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Και για φυσικά πρόσωπα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός
[MonoNews]: Και για φυσικά πρόσωπα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός

[MonoNews]: Και για φυσικά πρόσωπα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός

Παράταση για ένα έτος παίρνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός με τις ευλογίες των θεσμών. Θα εντάσσονται και οι βεβαιωμένες οφειλές του 2018. Προς εξάμηνη παράταση οδεύει και ο νόμος Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται εξωδικαστικός και για τα φυσικά πρόσωπα.

Τις επόμενες μέρες -και πριν από την εκπνοή του έτους- αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση για την παράταση του μηχανισμού μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Την ίδια ώρα η αντιμετώπιση του προβλήματος του δυσθεώρητου ιδιωτικού χρέους βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας κυρίως σε ότι αφορά τη μέγγενη των οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες στην οποία βρίσκονται χιλιάδες ιδιώτες: μισθωτοί, πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α. που δεν μπορούν να υπαχθούν στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να θεσμοθετηθεί πλαίσιο, ώστε όσοι είναι «αποκλεισμένοι» από τις υφιστάμενες ρυθμίσεις να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, με τρόπο βιώσιμο.

Όπως και στην περίπτωση του προβλήματος των κόκκινων δανείων που αναζητούνται τρόποι όχι απλώς να «φύγουν» από τα βιβλία των τραπεζών αλλά και από την πραγματική οικονομία, έτσι αναζητούνται λύσεις, για την ακρίβεια ένα μόνιμο πλαίσιο συνολικής διευθέτησης των οφειλών καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βρέθηκε να χρωστάει παντού: σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην παράταση του Εξωδικαστικού, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!