Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ο Γάλλος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και η ζημιά των 6,7 δισ. δολαρίων
[MonoNews]: Ο Γάλλος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και η ζημιά των 6,7 δισ. δολαρίων

[MonoNews]: Ο Γάλλος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και η ζημιά των 6,7 δισ. δολαρίων

O Γάλλος μεγιστάνας Xavier Niel είδε την αξία της περιουσίας του να μειώνεται κατά 1 δισ. δολάρια αυτή τη χρονιά, καθώς η Iliad SA , η εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ίδρυσε, συνέχισε να χάνει πελάτες. Συγκεκριμένα, η περιουσία του 51 ετών δισεκατομμυριούχου, υποχώρησε στα 4,1 δισ. δολάρια από το υψηλό των 10,7 δισ. δολαρίων που ανέρχονταν το 2014, σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Στις αρχές της εβδομάδα, ο επιχειρηματίας ήταν έτοιμος να δει τα χρήματα του να συρρικνώνονται περαιτέρω, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερες αρνητικές ειδήσεις για την τέταρτη μεγαλύτερη, σε έσοδα, εταιρεία -τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, η Iliad ανακοίνωσε ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 έχασε πάνω από 126.000 πελάτες και επισήμανε ότι θα επιτύχει το στόχο κερδών μέχρι το 2021, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Και τότε συνέβη κάτι που εξέπληξε ευχάριστα την εταιρεία: οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 2,8% και έκλεισαν στα 93,06 ευρώ, στο Παρίσι.

Για τον Niel που έχει ποσοστό 52% της εταιρείας, η εξέλιξη αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και την ανάκαμψη της περιουσίας του.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι μόνο μια προσωρινή «ανάσα» για έναν μεγιστάνα ο οποίος αντιπροσωπεύει τις ελπίδες και τους φόβους των επιχειρηματιών στη Γαλλία.

Παρά το γεγονός ότι τόνωσε την αγορά κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας το 2012 με μια εξαιρετικά μειωμένη προσφορά που ονομάζεται Free, ο Niel αμφισβητήθηκε για την τακτική του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!