Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: «Φρένο» από τους δανειστές στα κυβερνητικά σχέδια για τις 120 δόσεις και την παράταση του νόμου Κατσέλη
[MonoNews]: «Φρένο» από τους δανειστές στα κυβερνητικά σχέδια για τις 120 δόσεις και την παράταση του νόμου Κατσέλη

[MonoNews]: «Φρένο» από τους δανειστές στα κυβερνητικά σχέδια για τις 120 δόσεις και την παράταση του νόμου Κατσέλη

Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Δεκέμβριο τα τεχνικά κλιμάκια με το ελληνικό οικονομικό επιτελείο, βάζοντας όμως πριν φύγουν «πάγο» στα ελληνικά σχέδια για παράταση του νόμου Κατσέλη (προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς) αλλά και για μία νέα διευρυμένη ρύθμιση οφειλών, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι που χρωστούν στην Εφορία και αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Τα τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Αθήνα πέρασαν από το κόσκινο την έως τώρα λειτουργία του Εξωδικαστικού αλλά και τα στοιχεία του νόμου Κατσέλη, καθώς αυτή η αποτίμηση θα αποτελέσει μέρος της συνολικής, πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Συμβούλεψαν δε την κυβέρνηση ότι θα ήταν πιο συνετό να επενδύσει στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και όχι σε νέες χαριστικές διευκολύνσεις προς τους φορολογούμενους, εκτιμώντας ότι μια νέα ρύθμιση θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στην παρούσα φάση δεν προκύπτει ανάγκη θέσπισης νέας έκτακτης ρύθμισηςτη στιγμή μάλιστα που η ροή των εσόδων προς τα ταμεία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν.

Σε αυτό το πλαίσιο οι πιστωτές δεν κανένα περιθώριο στην ελληνική πλευρά ότι μπορεί να αλλάξει κάτι υπέρ των μικροοφειλετών (με χρέη έως 5.00 ευρώ) το επόμενο διάστημα στους οποίους στόχευε και η νέα ρύθμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!