Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: J. Fredriksen: Με αυτή την κίνηση η Frontline εξοικονόμησε 300 εκατ. δολ.
[MonoNews]: J. Fredriksen: Με αυτή την κίνηση η Frontline εξοικονόμησε 300 εκατ. δολ.

[MonoNews]: J. Fredriksen: Με αυτή την κίνηση η Frontline εξοικονόμησε 300 εκατ. δολ.

John ,Ceiliie και Kathrine Fredriksen.

Η ναυτιλιακή Frontline, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, προχώρησε στην ακύρωση της παραγγελίας για κατασκευή τεσσάρων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC που είχε δώσει στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία STX Offshore and Shipbuilding , μια κίνηση που αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Frontline βγαίνει κερδισμένη τουλάχιστον κατά 300 εκατ. δολάρια, όπως ισχυρίζονται οι αναλυτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ακύρωσε την παραγγελία 4 νεότευκτων VLCC – ύψους 364,3 εκατ. δολαρίων – με αποτέλεσμα να δικαιούται επιστροφή ενός ποσού ύψους 40 εκατ. δολαρίων, δόσεις που είχε πληρώσει για την παραγγελία.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Fearnley Securities, ένα ποσό ύψους περίπου 136,3 εκατ. δολαρίων – που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των 4 πλοίων – τώρα η Frontline θα μπορεί να το διοχετεύσει για τη χρηματοδότηση άλλου τύπου επενδύσεων.

Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στο μη εξασφαλισμένο δάνειο ύψους 275 εκατ. δολαρίων που είχε πάρει η ναυτιλιακή από τη Hemen Holdings (συμφερόντων Fredriksen), το οποίο – όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές Espen Landmark FjermestadPeder Nicolai Jarlsby και Jonathan Staubo της Fearnley – δίνει στη Frontline τη δυνατότητα για επενδύσεις που μπορούν να φτάσουν συνολικά και τα 300 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!