Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Το Fortress, η ακτοπλοϊκή Attica, η MIG και όλη η αλήθεια για το ομολογιακό που οδηγεί σε νέα «ρότα»
[MonoNews]: Το Fortress, η ακτοπλοϊκή Attica, η MIG και όλη η αλήθεια για το ομολογιακό που οδηγεί σε νέα «ρότα»

[MonoNews]: Το Fortress, η ακτοπλοϊκή Attica, η MIG και όλη η αλήθεια για το ομολογιακό που οδηγεί σε νέα «ρότα»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG , Θανάσης Παπανικολάου

«Βελούδινο» χαρακτήρα έχουν οι εξελίξεις, οι οποίες και διαμορφώνουν μια νέα «ρότα» για την ακτοπλοϊκή Attica Group . Θυγατρική κατά 79,38% του επιχειρηματικού ομίλου της MIG , και με την Τράπεζα Πειραιώς να έχει στο χαρτοφυλάκιό της ένα επιπρόσθετο 11,84%. Oι κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες με «φόντο» το μετατρέψιμο σε μετοχές ομολογιακό δάνειο του ισχυρότερου ακτοπλοϊκού σχήματος της χώρας (στο οποίο εντάσσεται πλέον και η Hellenic SeaWays ) έχουν προκαλέσει αίσθηση. Δίνοντας μάλιστα λαβή και για λανθασμένες αναγνώσεις, που δεν απηχούν την πραγματικότητα. Διότι όπως προκύπτει από εξακριβωμένες πληροφορίες, όχι μόνο δεν υπάρχουν έριδες, εντάσεις και μονομερείς ενέργειες, αλλά αντιθέτως, ακολουθούνται συναινετικές διαδικασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές. Δηλαδή το fund του Fortress από τη μία και την Attica Group μαζί με τη μητρική ΜIG από τη άλλη.

Εδώ και τριάμισι χρόνια το γιγαντιαίο fund με τα περίπου 50 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, έχει ρόλο σημαντικού πιστωτικού πιστωτή στην ακτοπλοϊκή Attica. Από τον περασμένο Μάιο και στο πλαίσιο της επιζητούμενης εκχώρησης του «ασημικού» της MIG , το Fortress ξεκίνησε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου (due diligence) στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ακτοπλοϊκή εταιρεία. Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου το Fund ζήτησε και πήρε παράταση στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Attica Group, χωρίς όμως να υπάρξει καταληκτικό αποτέλεσμα.

Από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα, τονίζεται ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η συνεπαγόμενη αύξηση στα λειτουργικά κόστη, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να αναπροσαρμόσουν αντίστοιχα και το προσφερόμενο τίμημα, δεν ήταν η καθοριστική αιτία που δεν ολοκληρώθηκε το deal.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!