Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Forbes: Αυτές είναι οι κορυφαίες ψηφιακές εταιρείες
[MonoNews]: Forbes: Αυτές είναι οι κορυφαίες ψηφιακές εταιρείες

[MonoNews]: Forbes: Αυτές είναι οι κορυφαίες ψηφιακές εταιρείες

O CEO της Amazon Jeff Bezos

ο Forbes Digital 100 αποτελεί την κατάταξη των κορυφαίων εισηγμένων εταιρειών, πληροφορικής, hardware, μέσων ενημέρωσης, ψηφιακών καταστημάτων λιανικής πώλησης και τηλεπικοινωνιών που διαμορφώνουν το ψηφιακό κόσμο. Η λίστα είναι παγκόσμια καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται εταιρείες από 17 χώρες.

Η Amazon καταλαμβάνει την κορυφή. Η online εταιρεία λιανικής πώλησης έχει δει την μετοχή της να αυξάνεται με τη τιμή της σχεδόν να διπλασιάζεται τον τελευταίο χρόνο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έφτασε στις 4 Σεπτεμβρίου το $1 τρισεκατομμύριο. Αυτό καθιστά την Amazon τη δεύτερη αμερικανική εταιρεία που ξεπερνά το όριο του $1 τρισεκατομμυρίου μετά την Apple (No.38) που το ξεπέρασε τον Αύγουστο. Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Netflix. Oι οικιακοί λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας που ανήλθαν για το 2017 στα $11,7 δισεκατομμύρια. Ξεκινώντας το 2010 η Netflix επεκτάθηκε στις διεθνείς αγορές και αυτές τώρα αντιπροσωπεύουν το 43,5% των εσόδων.

Οι αμερικανικές εταιρείες καταλαμβάνουν σχεδόν τη μισή λίστα με 49 εταιρείες και κυριαρχούν στη κορυφή. Δεκαεννέα από τις top 25 εταιρείες προέρχονται από τις ΗΠΑ. Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα είναι Twitter (No.21), Microsoft (No.69), Spotify (No.71) και Hewlett Packard Enterprise (No. 99). H κορυφαία εταιρεία της Κίνας είναι η Tencent Holdings και βρίσκεται στη θέση 18.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!