Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Fitch: Ελπίδες για ενδεχόμενη αναβάθμιση της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια
[MonoNews]: Fitch: Ελπίδες για ενδεχόμενη αναβάθμιση της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια

[MonoNews]: Fitch: Ελπίδες για ενδεχόμενη αναβάθμιση της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια

H Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ενδεχόμενη αναβάθμιση από τη Fitch Ratings μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Σε έκθεση που συνέταξε ο οίκος αξιολόγησης τη Δευτέρα προαναγγέλλει αναβαθμίσεις για χώρες της ΕΕ, ενώ κάνει και μια ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες, καθώς το πρόγραμμα αναπροσαρμογής της χώρας λήγει τον Αύγουστο, γράφει η Fitch στην τελευταία σύνοψή της για τις οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο οίκος θεωρεί πως τόσο η Ελλάδα όσο και οι δανειστές της θα στοχεύσουν σε μια «υβριδική καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα. Αυτή δεν θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή πίστωσης, όμως θα συνοδεύεται από σημαντικούς όρους πολιτικής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών του Fitch θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, που θα συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με την οικονομική ανάπτυξη, γεγονός που όπως επισημαίνει θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των αγορών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και εν γένει της οικονομίας.

«Κατά την άποψή μας, αυτό θα ήταν μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αυξάνει την εμπιστοσύνη ότι το δημόσιο χρέος θα παραμείνει σε βιώσιμη πορεία, ενόψει των δυσμενών συγκυριακών εξελίξεων», σχολιάζεται.

Επίσης, αναφέρεται στην έκθεση, ορισμένες εκ των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναβαθμιστούν τους αμέσως 24 μήνες, ενώ ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 έχουν αναβαθμιστεί οι πιστοληπτικές ικανότητες έξι κρατών: Κύπρου, Ελλάδας, Ισλανδίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!