Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Financial Times: H εμπλοκή των ελληνικών τραπεζών σε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS
[MonoNews]: Financial Times: H εμπλοκή των ελληνικών τραπεζών σε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS

[MonoNews]: Financial Times: H εμπλοκή των ελληνικών τραπεζών σε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS

Με την υπόθεση Παπαευαγγέλου οποίος χρησιμοποίησε τραπεζικά POS για να φέρει κεφάλαια Κινέζων στην Ελλάδα, να αγοράσουν ακίνητα και να πάρουν την χρυσή βίζα, ασχολείται εκτενές δημοσίευμα των Financial Times. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο υπογράφει η ανταποκρίτρια των Financial Times (FT) στην Ελλάδα, Kerin Hope, τονίζεται ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας ερευνά μία σειρά ασυνήθιστων συναλλαγών από Κινέζους πολίτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές τους κάρτες για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, με στόχο να αποκτήσουν την «χρυσή βίζα». Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών έγιναν μέσω δύο κορυφαίων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Eurobank, όπως αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της ΤτΕ.

Οι συμφωνίες κλείστηκαν μέσω της εταιρείας real estate, Destiny Investment Group, η οποία έχει έδρα την Αθήνα και προσέφερε διαμερίσματα και βίλες στην ελληνική πρωτεύουσα σε ξένους επενδυτές, με αρχική τιμή 250.000 ευρώ, δηλαδή το ελάχιστο ποσό που απαιτείται προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα της χρυσής βίζας.

Το πρόγραμμα της χρυσής βίζας ξεκίνησε το 2013 στο ζενίθ της ελληνικής κρίσης, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και να υπάρξει διακοπή στην ελεύθερη πτώση στις τιμές των ακινήτων.

Η έρευνα καταφθάνει τη στιγμή που η μη έχουσα ρευστότητα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλες επενδύσεις όπως η αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων και μετοχών εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!