Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ν. Φίλης: «Δεν συμμερίζομαι το success story»
[MonoNews]: Ν. Φίλης: «Δεν συμμερίζομαι το success story»

[MonoNews]: Ν. Φίλης: «Δεν συμμερίζομαι το success story»

Την αντίθεσή του στην αντίληψη του «καλώς βαδίζουμε» και το «success story» της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχετικά με το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης που σχεδίασε και παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στους θεσμούς.

Μιλώντας σε μία παρουσίαση μελέτης που έκανε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σε δύο επιτροπές της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε επικριτικός για το οικονομικό επιτελείο.

«Δεν είναι έξοδος αν κουβεντιάσουμε πως δεν θα αυξηθεί η απόκλιση από την Ευρώπη, η «καθαρή έξοδος» θα πρέπει να έχει δύο προαπαιτούμενα: Η πορεία εξόδου από την κρίση πρέπει να συνοδευτεί από σύγκλιση της οικονομίας με τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Και με πολιτικές που πρέπει να κλείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και όχι να τις ανοίγουν» είπε.

«Και θα πρέπει, η γερασμένη Ελλάδα του 2050 να εξοφλήσει το χρέος που έχει δημιουργηθεί. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα, δεν πάμε πουθενά με 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική έξοδος από την κρίση αν δεν σχεδιάσουμε από τώρα τις πολιτικές που θα μειώσουν τις ανισότητες μεταξύ των πλουσιότερων τμημάτων του πληθυσμού και των φτωχότερων. Ανισότητες που επιδεινώθηκαν και διευρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Φίλης ανέφερε πως δεν συμμερίζεται το κυβερνητικό «success story», υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «λάθος να δημιουργείται η αντίληψη πως καλώς βαδίζουμε», ενώ άφησε αιχμές κατά του Ε. Τσακαλώτου λέγοντας: «Δεν γνωρίζω το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!