Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Φαμάρ: Πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο διοίκησης από την PillarStone
[MonoNews]: Φαμάρ: Πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο διοίκησης από την PillarStone

[MonoNews]: Φαμάρ: Πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο διοίκησης από την PillarStone

Με αμερικανούς και ευρωπαίους μάνατζερς θα συννενοούνται πλέον οι έλληνες επιχειρηματίες και η Φαμάρ (Famar)  εγκαινιάζει το πέρασμα των ελληνικών επιχειρήσεων στα «διεθνή χέρια».

Από τα πρώτα πακέτα δανείων που θα αναλάβει η περίφημη Pillarstone του fund ΚΚR και θα εγκαινιάσει την πλατφόρμα που δημιουργούν οι Alpha Bank και η Eurobank είναι, όπως φαίνεται η Φαμάρ.

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει κοινά δάνεια των δύο τραπεζών, με προοπτική να προστεθούν και η Τράπεζα Πειραιώς ενδεχομένως και η Eθνική στο σχήμα που θα διαχειρίζεται έκθεση των πιστωτικών ιδρυμάτων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στην ουσία, οι μάνατζερς του KKR θα «παίζουν μπάλα», έχοντας τη διαχείριση των επιχειρήσεων ενώ μέσω του fund θα διοχετεύονται νέα κεφάλαια.

Ο ρόλος του KKR και ανάλογων funds που είναι έτοιμα να δραστηριοποιηθούν στην εγχώρια αγορά είναι να αναδιαρθρώνουν μια επιχείριση, και να φέρνουν αποδόσεις σε τράπεζες και τα ίδια, προς όφελος όμως και της επιχείρισης η οποία διατηρείται βιώσιμη και ανακάμπτει.

Η οικογένεια Μαρινόπουλου έχει την «πρωτιά», εγκαινιάζοντας την λειτουργία της πλατφόρμας, καθώς η σχετική συμφωνία βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Η εταιρεία έχει δάνεια ύψους 150 εκ.ευρώ από διεθνές επενδυτικό σχήματα, τα οποία οι πιστώτριες τράπεζες θέλουν να μεταφέρουν προς διαχείριση στο Pillarstone, αλλάζοντας και την διοικητική ομάδα, με στόχο τελικώς να γίνει «ένεση» κεφαλαίων από τις ίδιες ύψους 50 εκ.ευρώ αλλά και τεχνογνωσίας, κάτι που η αγορά θεωρεί εξαιρετικά θετικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!