Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Εξαγορά-μαμούθ 5 δισ. δολ. στη ναυτιλία – Στα “χέρια” του δανέζικου γίγαντα Maersk Line η Hamburg Sud
[MonoNews]: Εξαγορά-μαμούθ 5 δισ. δολ. στη ναυτιλία – Στα “χέρια” του δανέζικου γίγαντα Maersk Line η Hamburg Sud

[MonoNews]: Εξαγορά-μαμούθ 5 δισ. δολ. στη ναυτιλία – Στα “χέρια” του δανέζικου γίγαντα Maersk Line η Hamburg Sud

Soren Skou, διευθύνων σύμβουλος της Maersk Line

Άλλη μια τεράστια και σημαντική εξαγορά έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2016 στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων με πρωταγωνιστές το δανέζικο γίγαντα Maersk Line και την έβδομη μεγαλύτερη ναυτιλιακή στον κλάδο των containers παγκοσμίως, τη γερμανική Hamburg Süd, με το “έπαθλο” να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα – σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς μπορεί να έχει αγγίξει ακόμη και τα 5 δισ. δολάρια – αλλά να παραμένει ένα μυστήριο.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Maersk βρίσκεται σε διαδικασίες αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 22 Σεπτεμβρίου . Ο δανέζικος όμιλος, στα πλαίσια των σχεδίων επέκτασης πραγματοποιήθηκε και αυτή η γιγάντια εξαγορά μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες στα containerships που μετράει ήδη 145 χρόνια ζωής.

Με αυτή την εξαγορά η Maersk θα αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά από το 15,7% στο 18,6%, με τον αναλυτή Φώτη Κατσούλα της Affinity Shipping να εκτιμά ότι το ποσοστό μπορεί να αγγίξει και το 20%. Παράλληλα, τα ετήσια έσοδα που θα προκύψουν μετά την απορρόφηση της γερμανικής ναυτιλιακής αναμένεται να κυμανθούν σε 30 δισ. δολάρια.

Ο Soren Skou, ο διευθύνων σύμβουλος της δανέζικης εταιρείας, σχολίασε σχετικά ότι “Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Maersk Line.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!