Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ξύλο στους διαδηλωτές
[MonoNews]: Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ξύλο στους διαδηλωτές

[MonoNews]: Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ξύλο στους διαδηλωτές

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ένα βήμα πιο κοντά στο διαζύγιο με την Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, GUE/NGL, βρίσκεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την κίνηση 12 ευρωβουλευτών της ομάδα να καταδικάσουν τον βίαιο τρόπο καταστολής των διαδηλωτών ενάντια στους πλειστηριασμούς από τις Ελληνικές Αρχές.

Με τον τρόπο αυτού διευρύνεται το ρήγμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (που εκπροσωπείται στο ευρωκοινοβούλιο μέσω του GUE/NGL). Ρήγμα το οποίο έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα από επιφανή στελέχη του ευρωπαϊκού κόμματος (όπως ο Γάλλος Ζαν Λυκ Μελανσόν) το οποίο στις τελευταίες ευρωεκλογές είχε επιλέξει τον Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιό του για πρόεδρο της Κομισιόν.

Οι 12 ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταδικάζουν “τη βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές ενάντια σε ακτιβιστές που αγωνίζονταν για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας” και στέκονται αλληλέγγυοι και “υποστηρίζουμε πλήρως τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, τα σπίτια του και τα θεμελιώδη δικαιώματά του”.

Ακολουθεί η δήλωση των ευρωβουλευτών της GUE/NGL:

Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε από τις ελληνικές αρχές ενάντια σε ακτιβιστές και ιδιοκτήτες κατοικιών, που αγωνίζονταν για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!