Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ευρωπαϊκή πηγή: Τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά-Τα 110 προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση
[MonoNews]: Ευρωπαϊκή πηγή: Τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά-Τα 110 προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση

[MonoNews]: Ευρωπαϊκή πηγή: Τέλος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά-Τα 110 προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση

Ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από την 1/1/2018 άφησε αρμόδια ευρωπαϊκή πηγή. Όπως ανέφερε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δημιουργεί πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και αφήνει ανοικτό το παράθυρο για φοροδιαφυγή. Σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσουμε την νησιωτική Ελλάδα όχι μέσω της διατήρησης των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ αλλά μέσω επενδύσεων στα νησιά που τις χρειάζονται περισσότερο, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πηγή, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για την τόνωση των νησιών, κυρίως μέσω των επενδύσεων. Αν και σημείωσε ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του ΦΠΑ συνεχίζονται, ουσιαστικά δεν άφησε πολλά περιθώρια διατήρησης του ειδικού καθεστώτος κάτι που σημαίνει ότι οδεύουμε σε αύξηση των συντελεστών σε 32 νησιά του Αιγαίου.

Τα προαπαιτούμενα

Η ίδια πηγή, πρόσθεσε ότι τα προαπαιτούμενα που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου προκειμένου να κλείσει οριστικά η 3η αξιολόγηση, ανέρχονται στα 110 εκ των οποίων αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί πλήρως περίπου το ένα τρίτο. Ημερομηνία ορόσημο παραμένει η 22α Ιανουαρίου καθώς στην συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να εγκριθεί το πρόγραμμα συμμόρφωσης (compliance report) αλλά και το αναθεωρημένο μνημόνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!