Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ευάγγελος Μυτιληναίος: αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της Μυτιληναίος
[MonoNews]: Ευάγγελος Μυτιληναίος: αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της Μυτιληναίος

[MonoNews]: Ευάγγελος Μυτιληναίος: αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της Μυτιληναίος

Σε φάση μετασχηματισμού βρίσκεται ο όμιλος Μυτιληναίου, ο οποίος θα λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των μετόχων, των εργαζομένων, των θυγατρικών του ομίλου και των μετόχων τους και της εθνικής οικονομίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τονίζοντας ωστόσο ότι για τη μορφή που θα πάρει ο όμιλος λαμβάνονται υπόψη και αξιολογούνται τόσο η ελληνική συγκυρία όσο και οι δραστηριότητες των βασικών τομέων, δηλαδή ΜΕΤΚΑ-EPC, αλουμίνιο, μέταλλα και ενέργεια.

Αναφορικά με προβλέψεις για το 2016, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα επίπεδα του 2015, δηλαδή περίπου 1,84 δισ. ευρώ, με μικρή μείωση του EBITDA. Αναλύοντας τις προβλέψεις αυτές, τόνισε ότι στις δραστηριότητες Αλουμινίου και ΜΕΤΚΑ υπήρξε μείωση του τζίρου λόγω πτώσης τιμών μετάλλου και μείωσης κατασκευαστικού έργου, οι οποίες μειώσεις ωστόσο αντισταθμίστηκαν από τη μεγάλη αύξηση που είχε η δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας.

Ειδικότερα, για τη ΜΕΤΚΑ είπε ότι αναπροσανατολίζει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, καθώς τα έργα EPC περιορίζονται και δίνεται έμφαση σε πλέον σύνθετα έργα που περιλαμβάνουν διαχείριση παγίων, χρηματοδοτικά σχήματα κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!