Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ευάγγελος Αχιλλόπουλος (Acromove): Ο Έλληνας που εξάγει τεχνολογία στην ΙΒΜ και ανταγωνίζεται την Amazon
[MonoNews]: Ευάγγελος Αχιλλόπουλος (Acromove): Ο Έλληνας που εξάγει τεχνολογία στην ΙΒΜ και ανταγωνίζεται την Amazon

[MonoNews]: Ευάγγελος Αχιλλόπουλος (Acromove): Ο Έλληνας που εξάγει τεχνολογία στην ΙΒΜ και ανταγωνίζεται την Amazon

Μπορεί μια ελληνική startup που ξεκίνησε από μια ομάδα μηχανικών από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης να ανταγωνίζεται την Amazon στην καινοτομία και να εξάγει την καινοτόμο εφεύρεσή της στην ΙΒΜ; Κι όμως μπορεί… Το όνομα αυτής Acromove και παράγει το snowball, το μαγικό βαλιτσάκι που μεταφέρει τα δεδομένα στο cloud και αποτελεί το… υπερόπλο στη μάχη γιγάντων, κλειδί για την κατάκτηση της τεράστια και αναπτυσσόμενης αγοράς του cloud. Γιατί στη σημερινή εποχή που τα data is the new oil, τα δεδομένα αυξάνονται γεωμετρικά και πρέπει όχι μόνο να επεξεργάζονται αλλά και να μεταφέρονται.

Η συνεργασία της Acromove με την ΙΒΜ ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο για 70 συσκευές και τώρα η εταιρεία ετοιμάζει το νέο βελτιωμένο μοντέλο snowball για επιπλέον 70 βελτιωμένα μοντέλα πάλι για την IBM. Ταυτόχρονα η εταιρεία συζητά με την Tata Communication της Ινδίας που επίσης θέλει να αναπτυχθεί στο cloud και παρουσιάζει τη συσκευή και στην αμερικανική IronMountain. Επίσης έκλεισε συμφωνία με την Netapp, αμερικάνικη εταιρεία λογισμικού, και συζητά με αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Το 2019 οι παραγόμενες συσκευές θα ξεπεράσουν τις 200 και μπορεί και να είναι πολύ περισσότερες καθώς η ανάγκη για μεταφορά δεδομένων μεγέθους πολλών terra περνά από την Acromove.

Ψυχή της εταιρείας, ο Ευάγγελος Αχιλλόπουλος διαπίστωσε νωρίς ότι τα δεδομένα θα συσσωρεύονται και θα περιμένουν στην ουρά… για να ανέβουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!