Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ευ. Βενιζέλος: Με βάση τη δήλωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η προδικασία είναι άκυρη!
[MonoNews]: Ευ. Βενιζέλος: Με βάση τη δήλωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η προδικασία είναι άκυρη!

[MonoNews]: Ευ. Βενιζέλος: Με βάση τη δήλωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η προδικασία είναι άκυρη!

Οι απαντήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαδικασίες για να αποδοθεί το καθεστώς των προστασίας αλλά και ο χαρακτηρισμός «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» καταδεικνύουν την απόλυτης ακυρότητα της προδικασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως εξηγεί, αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου, οι τρεις μάρτυρες έλαβαν καθεστώς ανωνυμίας πριν την παράδοση της δικογραφίας στη Βουλή (6/2), χωρίς τη δική του έγκριση, κατά παράβαση των παραγράφων 7 και 2 του άρθρου 9 του νόμου που χρησιμοποίησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, άρα η προδικασία είναι άκυρη.

Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, βλέποντας την ακυρότητα, έσπευσε εκ των υστέρων, και αφού η δικογραφία είχε πάει στη Βουλή, να ζητήσει να χαρακτηριστούν οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες, ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος». Μάλιστα, όπως υπενθυμίζει, το αίτημά της εγκρίθηκε την ίδια ημέρα που ο ίδιος ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να του διαβιβαστεί η πράξη χαρακτηρισμού των μαρτύρων ως δημοσίου συμφέροντος.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, αρμόδιος εισαγγελέας είναι η ίδια η Βουλή είτε ως Ολομέλεια είτε ως κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν έχει πλέον δικαιοδοσία ούτε ο Εισαγγελέας Διαφθοράς ούτε ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ για τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει σε δικογραφία της ποινικής δικαιοδοσίας της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!