Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Τι ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μυτιληναίος για την επόμενη διετία. Τα κρίσιμα βήματα 
[MonoNews]: Τι ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μυτιληναίος για την επόμενη διετία. Τα κρίσιμα βήματα 

[MonoNews]: Τι ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μυτιληναίος για την επόμενη διετία. Τα κρίσιμα βήματα 

Εκπλήξεις προανήγγειλε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη χθεσινή του παρουσίαση στον Όμιλο Θεσμικών Επενδυτών, και τώρα όλοι διερωτώνται τι εννοούσε ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου όταν ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν στενά τον όμιλο και τι εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουν.

Ο ίδιος έδωσε τη γενική ιδέα, σημειώνοντας πως ο όμιλος Μυτιληναίου «κλείνει έναν κύκλο», καθώς πλέον η δομή της εταιρείας συμμετοχών «δεν είναι η κατάλληλη». Αιτιολόγησε την αναφορά του αυτή παρατηρώντας ότι η δομή αυτή οδηγεί σε μειωμένα μερίσματα, εγείρει φορολογικά ζητήματα, ενώ δεν βελτιστοποιεί τις αποδόσεις. Επομένως, είναι προφανές ότι αυτό που σχεδιάζει ο Βαγγέλης Μυτιληναίος είναι ο μετασχηματισμός του ομίλου σε ένα πιο αποδοτικό σχήμα, που θα είναι πιο ωφέλιμο όχι μόνο για τον όμιλο, τις θυγατρικές του εταιρείες και τους μετόχους του, αλλά εν τέλει και για την ελληνική οικονομία. Το πώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία παραμένει για την ώρα ασαφές – ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, και αρκέστηκε να πει ότι το θέμα αυτό απασχολεί έντονα τον όμιλο.

Σε φάση μετασχηματισμού μπαίνει παράλληλα και η ΜΕΤΚΑ, της οποίας τα κέρδη EBITDA συρρικνώθηκαν κατά 40% στο εννιάμηνο, με τον Βαγγέλη Μυτιληναίο να προαναγγέλλει πάντως πως η ΜΕΤΚΑ θα επανέλθει δριμύτερη και θα είναι πιο κοντά στον όμιλο Μυτιληναίου «με διαφορετικό τρόπο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!