Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Εθνική Τράπεζα: Σήμερα ο νέος CEO-Δύο τραπεζίτες ειναι Fit & Proper. Όλο το παρασκήνιο
[MonoNews]: Εθνική Τράπεζα: Σήμερα ο νέος CEO-Δύο τραπεζίτες ειναι Fit & Proper. Όλο το παρασκήνιο

[MonoNews]: Εθνική Τράπεζα: Σήμερα ο νέος CEO-Δύο τραπεζίτες ειναι Fit & Proper. Όλο το παρασκήνιο

Εθνική Τράπεζα

Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για την Εθνική Τράπεζα. Η οποία στις 26 Ιουλίου που έχει ορισθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, είτε θα έχει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, είτε θα μείνει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο. Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Και θα επιλέξει ανάμεσα στους δύο Έλληνες τραπεζίτες που είναι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Αν και οι δύο πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του Fit and Proper, ο ένας έχει προβάδισμα. Η διαφορά φάνηκε όταν οι δύο παρουσίασαν προ δεκαημέρου τα στρατηγικά τους πλάνα για την επόμενη μέρα της Εθνικής στο ΤΧΣ.

Όμως υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στην Εθνική και στο ΤΧΣ για το ποιος από τους δύο είναι ο «καταλληλότερος» τραπεζίτης για να αναλάβει τα ηνία της ΕΤΕ και να την οδηγήσει στη νέα εποχή.

Ο ένας είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής. Ο άλλος εξαιρετικά συγκαταβατικός.

Και οι δύο όμως έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτεία (SSM).

Όμως η επιλογή του ΤΧΣ έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής με ποσοστό 40,36%.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr, ότι η επιλογή του Ταμείου «κλείδωσε» όταν οι δύο τραπεζίτες παρουσίασαν στους επικεφαλής του Ταμείου τον στρατηγικό τους σχεδιασμό για το αύριο της Εθνικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!