Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις έως 91.200 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις – Οι δικαιούχοι
[MonoNews]: ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις έως 91.200 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις – Οι δικαιούχοι

[MonoNews]: ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις έως 91.200 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις – Οι δικαιούχοι

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», ύψους 400 εκατ. ευρώ. Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ ενώ θα ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 91.200 ευρώ, με το ανώτατο ποσοστό επιδότησης να διαμορφώνεται σε 76% του κόστους επένδυσης.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους εννέα τομείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», γνωστό και ως ΕΠΑνΕΚ:

-Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων

-Ενέργεια

-Εφοδιαστική Αλυσίδα

-Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)

-Περιβάλλον

-Τουρισμός (επιλέξιμοι είναι αποκλειστικά οι ΚΑΔ 55.10 -ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα)

-Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

-Υγεία

-Υλικά-Κατασκευές

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα αποτελεί οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να έχουν 2 τουλάχιστον ετήσιες μονάδες μισθωτής εργασίας (ΕΜΕ) το έτος που προηγείται της υποβολής του επενδυτικού σχεδίου.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, οι οποίες σχετίζονται με τα έξοδα για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού, με παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, με συστήματα πιστοποίησης-διαχείρισης ποιότητας, με το σχεδιασμό, την τυποποίηση και την πιστοποίηση προϊόντων, με τεχνικές μελέτες μηχανικών, με τη σύνταξη και την παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου, αλλά και με το μισθολογικό κόστος εργαζομένων.

Πηγές από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνουν πως «ο τρόπος αξιολόγησης θα γίνει μόνο με αντικειμενικά κριτήρια», για να προσθέσουν πως «μία επιχείρηση ήδη κατά την υποβολή θα μπορεί να υπολογίζει την βαθμολογία της».

Οι στόχοι

Στους τρεις βασικούς στόχους της δράσης συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

  1. Η ενίσχυση κατά προτεραιότητα των επιχειρήσεων με εξαγωγική δυναμική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!