Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ESM: «Πράσινο φως» από Γερμανία για να εκταμιευθούν τα 15 δισ.
[MonoNews]: ESM: «Πράσινο φως» από Γερμανία για να εκταμιευθούν τα 15 δισ.

[MonoNews]: ESM: «Πράσινο φως» από Γερμανία για να εκταμιευθούν τα 15 δισ.

Έγκριση από το Γερμανικό Κοινοβούλιο για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ περιμένει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), σύμφωνα ανακοίνωση μετά τη σημερινή σύνοδό του για το ελληνικό ζήτημα.

Κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώσει τις ρήτρες εκταμίευσης της δόσης που θα ερχόταν στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες. Ωστόσο πλέον η κίνηση μεταφέρεται για τον Αύγουστο και Στην ανακοίνωσή του, ο ESM διαβεβαιώνει ότι η δόση θα έρθει πολύ πριν την 21η Αυγούστου που λήγει το πρόγραμμα και η διαθεσιμότητά της.

Νωρίτερα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Όλαφ Σολτς,δήλωσε ότι αισιοδοξεί για την εκταμίευση αλλά αιτιολόγησε τη στάση του να βάλει «μπλόκο» στη δόση λέγοντας ότι είναι σωστό να γίνει συζήτηση με τους Γερμανούς βουλευτές που δεν γνώριζαν το μέτρο αυτό που πήρε η ελληνική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του ESM

Όπως επισημαίνει ο ESM στην ανακοίνωσή του «το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στις Βρυξέλλες για να εξετάσει την εκταμίευση της τελικής δόσης της χρηματοδοτικής του συνδρομής στην Ελλάδα ύψους 15 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και τη δημιουργία μαξιλαριού διαθεσίμων. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε καταρχήν την εκταμίευση της τελικής δόσης η οποία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών. Μόλις ολοκληρωθεί η εκκρεμούσα εθνική διαδικασία, η εκταμίευση θα εκτελεστεί πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος του ESM”.

Την καταβολή της δόσης πριν τη λήξη της δανειακής σύμβασης στις 21 Αυγούστου είχε προαναγγείλει και μέσω Twitter νωρίτερα ο ESM λέγοντας ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε κατ’ αρχήν την τελευταία εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης της εθνικής διαδικασίας (στην Γερμανία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!