Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αισιόδοξος ότι ΗΠΑ και Κίνα θα αποφύγουν την καταστροφή ο Henry Kissinger
[MonoNews]: Αισιόδοξος ότι ΗΠΑ και Κίνα θα αποφύγουν την καταστροφή ο Henry Kissinger

[MonoNews]: Αισιόδοξος ότι ΗΠΑ και Κίνα θα αποφύγουν την καταστροφή ο Henry Kissinger

HENRY KISSINGER

Ο Henry Kissinger, ο 95χρονος γκουρού της εξωτερικής πολιτικής για ηγέτες του κόσμου, δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορούσαν να αποφύγουν μια ευρύτερη σύγκρουση που θα κατέστρεφε την τρέχουσα παγκόσμια τάξη.

Μιλώντας στο New Economy Forum του Bloomberg στη Σιγκαπούρη την Τρίτη, ο Kissinger ανέφερε ότι οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές θα πρέπει να αποφύγουν να κολλήσουν στις λεπτομέρειες και θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουν ο ένας τον άλλον τους στόχους που επιδιώκουν να επιτύχουν και τι παραχωρήσεις μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν.

«Εάν η παγκόσμια τάξη καθοριστεί από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αργά ή γρήγορα κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο», δήλωσε ο Κίσινγκερ, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την προσέγγιση των ΗΠΑ με την Κίνα ως υπουργός Εξωτερικών του πρώην προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον πριν από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και έχει συμβουλεύσει προέδρους των ΗΠΑ έκτοτε.

«Ορισμένες διαφωνίες είναι αναπόφευκτες, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν πως μια θεμελιώδης σύγκρουση μεταξύ τους θα καταστρέψει την ελπίδα για την παγκόσμια τάξη», δήλωσε. “Νομίζω ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και είμαι πραγματικά αρκετά αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί”.

Οι Αμερικανοί πρέπει να μάθουν ότι δεν προκαλείται κάθε κρίση κακόβουλα, ενώ η Κίνα πρέπει να εξελιχθεί πέρα από το μοντέλο του να είναι η πρωταρχική μεγάλη δύναμη της Ασίας, είπε ο Kissinger.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!