Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Έργα πληροφορικής: Η αγορά… αναμένει στο ακουστικό της!
[MonoNews]: Έργα πληροφορικής: Η αγορά… αναμένει στο ακουστικό της!

[MonoNews]: Έργα πληροφορικής: Η αγορά… αναμένει στο ακουστικό της!

Νίκος Παππάς

Με γενικόλογες αναφορές χωρίς του τύπου «θα δημοπρατηθούν χωρίς καθυστέρηση» απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) Νίκος Παππάς στις ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα έργα πληροφορικής και την ίδια στιγμή η αγορά …αναμένει στο ακουστικό της.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ανακοινώσεις του ΨΗΠΤΕ για τα έργα που έχει εγκρίνει, χωρίς όμως, πέρα από αυτό, να προχωρά οτιδήποτε άλλο. Στέλεχος από την αγορά της πληροφορικής με μεγάλη εμπειρία σχολιάζοντας το θέμα (επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του) σημείωνε ότι για κανένα από τα έργα που έχουν εξαγγελθεί δεν έχει γίνει διαβούλευση, πουθενά δεν αναφέρεται χρονοδιάγραμμα ενεργειών και επίσης δεν είναι ξεκάθαρο ποιος φορέας θα τρέξει τις διαδικασίες. Για αυτό και, όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, η αγορά πληροφορικής για τα έργα του δημοσίου κρατά μικρό καλάθι.

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται και σχολιάζεται από την αγορά είναι η ένταξη έργων πληροφορικής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και όχι στο ΕΣΠΑ, όταν τα συγκεκριμένα έργα είναι τα κατεξοχήν επιλέξιμα για χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με απάντηση του κ. Παππά σε ερώτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (υπεύθυνη του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ.) το ΨΗΠΤΕ «αξιοποιεί για λόγους ευελιξίας και κονδύλια από το ΠΔΕ». Στο ΠΔΕ έχει συμπεριλάβει 4 έργα: 1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!