Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Επιβεβαίωση mononews: Αποφασισμένη να νομοθετήσει ακόμη και μονομερώς για την πρώτη κατοικία η κυβέρνηση
[MonoNews]: Επιβεβαίωση mononews: Αποφασισμένη να νομοθετήσει ακόμη και μονομερώς για την πρώτη κατοικία η κυβέρνηση

[MonoNews]: Επιβεβαίωση mononews: Αποφασισμένη να νομοθετήσει ακόμη και μονομερώς για την πρώτη κατοικία η κυβέρνηση

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών. Τις τελευταίες ώρες όπως είχε γράψει χθες το απόγευμα το mononews.gr γίνονται συσκέψεις επί των συσκέψεων μεταξύ του υπουργείο Οικονομικών και των εποπτικών θεσμών του τραπεζικού συστήματος, με στόχο με στόχο να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να φέρει το νέο πλαίσιο στη Βουλή την Παρασκευή και πριν από το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, οι Θεσμοί επιμένουν εμμονικά στις δικές τους θέσεις, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη στον αέρα ακόμη και τα ίδια τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τις τελευταίες ώρες, το πήγαινε-έλα στο υπουργείο είναι συνεχές, με μαραθώνιες διαβουλεύσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αποφασίσει να νομοθετήσει ακόμη και μονομερώς. Σχετικες πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στο mononews.gr από χθες το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) κ. Γιάννη Στουρνάρα, ενώ σήμερα βρέθηκαν στο υπουργείο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό κ. Δημήτρης Λιάκος, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαγιαννάκος, αλλά και εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!