Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Φούσκα» που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους η αγορά κρυπτονομισμάτων
[MonoNews]: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Φούσκα» που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους η αγορά κρυπτονομισμάτων

[MonoNews]: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Φούσκα» που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους η αγορά κρυπτονομισμάτων

Σε μια ανακοίνωση-προειδοποίηση κατά των κρυπτονομισμάτων προέβη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνιστώντας στους εν δυνάμει επενδυτές αποχή από τέτοιου είδους συναλλαγές. Μάλιστα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Χαράλαμπος Γκότσης, η αγορά εικονικών νομισμάτων χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη», ενώ γίνεται λόγος για «φούσκα» που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

«Ένα από τα πλέον ανησυχητικά φαινόμενα της εποχής μας, είναι και η διόγκωση της αγοράς κρυπτονομισμάτων Bitcoin, Ethereum κλπ. Τα κατασκευάσματα αυτά δεν αποτελούν ούτε νομίσματα, ώστε να εποπτεύονται από κάποια Κεντρική Τράπεζα ούτε θεωρούνται κινητές αξίες, ώστε να εποπτεύονται από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς», σημειώνει η ανακοίνωση και εξηγεί: «Αυτό σημαίνει, ότι οι κάτοχοί τους, τα άτομα που τα αγοράζουν, δεν τυγχάνουν κάποιας προστασίας, όπως συμβαίνει με άλλους τίτλους που διαπραγματεύονται σε ρυθμισμένους τόπους συναλλαγών. Συνεπώς ο κίνδυνος απώλειας μέρους ή και του συνόλου του υπενδεδυμένου κεφαλαίου σ’ αυτά είναι μεγάλος».

Χαράλαμπος Γκότσης. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Μάλιστα, η Επιτροπή παρατηρεί ότι «πρόκειται για μια φούσκα, η οποία από τη μια δεν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη, από την άλλη εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους πολίτες που παρασύρονται από το δέλεαρ ενός υποσχόμενου εύκολου κέρδους».

«Με στόχο την προστασία των πολιτών, καταναλωτών ή επενδυτών οι τρεις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, Τραπεζική, Κεφαλαιαγορών και Ασφαλιστικών Εταιρειών, εξέδωσαν κοινή προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι συναλλαγές σε εικονικά νομίσματα (VCs).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!