Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Επιλεκτικες κινήσεις στα χρηματιστήρια με το “βλέμμα” σε Ιταλία και πετρέλαιο
[MonoNews]: Επιλεκτικες κινήσεις στα χρηματιστήρια με το “βλέμμα” σε Ιταλία και πετρέλαιο

[MonoNews]: Επιλεκτικες κινήσεις στα χρηματιστήρια με το “βλέμμα” σε Ιταλία και πετρέλαιο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Τρίτη, με την εικόνα στα ταμπλό να δείχνει μικτά πρόσημα και ήπιες κινήσεις, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται τόσο για το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος στις 4 Δεκεμβρίου όσο και για την δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας για το πετρέλαιο στην αυριανή συνάντηση του ΟΠΕΚ.

Ειδικότερα, ο Euro Stoxx 50 κινείται με άνοδο 0,25% στις 3.022 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax σημειώνει απώλειες 0,13%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,35%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,31% σημειώνει ο γαλλικός CAC. Στην Ελβετία ο SMI κινείται με πτώση 0,11%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,87%, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει οριακά κέρδη 0,06% και ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,56%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι γαλλικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, υποδηλώνοντας την ενίσχυση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης στην έναρξη του τελευταίου τριμήνου μετά από μια ήπια άνοδο το καλοκαίρι. Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο και διαμορφωνόταν 1,5% υψηλότερα σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω μιας ανάκαμψης στις δαπάνες για έπιπλα σπιτιού, είδη ένδυσης και ενέργεια.

Σημειώνεται ότι οι χώρες μέλη του καρτέλ συνεδριάζουν την Τετάρτη με στόχο να συγκεκριμενοποιήσουν και να επικυρώσουν την επί της αρχής συμφωνία του Σεπτεμβρίου για μείωση της παραγόμενης ποσότητας μαύρου χρυσού ώστε να στηριχθεί η ανάκαμψη των τιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!