Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: «Επιδημία» καθυστερήσεων στα νέα VLCCs: Γιατί οι εφοπλιστές τα αφήνουν για το 2017;
[MonoNews]: «Επιδημία» καθυστερήσεων στα νέα VLCCs: Γιατί οι εφοπλιστές τα αφήνουν για το 2017;

[MonoNews]: «Επιδημία» καθυστερήσεων στα νέα VLCCs: Γιατί οι εφοπλιστές τα αφήνουν για το 2017;

Τον Ιανουάριο του 2017, και όχι τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2016, θα παραλάβει τα δύο πλοία τύπου VLCC που έχει παραγγείλει η Euronav Tankers, σε μία κίνηση που αντανακλά μία γενικότερη τάση στην αγορά των τάνκερ.

Με την κίνηση αυτή, η Euronav διατηρεί για τους επόμενους μήνες μία σημαντική ρευστότητα (μεταφέρονται για το 2017 πληρωμές ύψους περίπου 97 εκατομμυρίων δολαρίων), ενώ παράλληλα «προσθέτει» έναν χρόνο ζωής παραπάνω στα πλοία, αφού θα βγουν στις θάλασσες το 2017, και όχι το 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με την UBS, η κίνηση αυτή δεν προσφέρει και πολλά σε έναν τομέα που υποφέρει από την υπερπληθώρα πλοίων, την ώρα που η ζήτηση εξακολουθεί να είναι αναιμική. Όπως άλλωστε επισημαίνει ο αναλυτής της UBS Spiro Dounis, οι καθυστερήσεις παραλαβής πλοίων είναι πιο συχνές τους τελευταίους μήνες του έτους, ακριβώς επειδή με αυτόν τον τρόπο το πλοίο «κερδίζει» ένα χρόνο ζωής, κάτι που μετρά πολύ ειδικά με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θέτουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την ηλικία των πλοίων που ναυλώνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!