Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Έντονο παρασκήνιο και ανατροπές στην εκλογή για την «πλούσια» Μητρόπολη Γλυφάδας
[MonoNews]: Έντονο παρασκήνιο και ανατροπές στην εκλογή για την «πλούσια» Μητρόπολη Γλυφάδας

[MonoNews]: Έντονο παρασκήνιο και ανατροπές στην εκλογή για την «πλούσια» Μητρόπολη Γλυφάδας

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι εκλογές για την ανάδειξη τριών νέων μητροπολιτών στις χηρευούσες Μητροπόλεις Σιατίστης, Περιστερίου και Γλυφάδας. Και αν για τις δύο πρώτες το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, οι εκλογές για την Μητρόπολη Γλυφάδας χαρακτηρίστηκε από ανατροπές και έντονο παρασκήνιο, σε μια διαδικασία για «γερά νεύρα» που κρίθηκε στην ισοπαλία και στην γνώμη των νομικών, με την πλευρά του Αρχιεπίσκοπου Ιεωνύμου, πάντως, να επικρατεί.

Οι εκλογές ξεκίνησαν με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Η Ιεραρχία εξέλεξε τον για τη θέση τον μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Καστορίας, Αρχιμανδίτη Αθανάσιο Γιαννουσά, στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης μετά την εκδημία του Μακαριστού Παύλου.

Το θρίλερ της Μητρόπολης Γλυφάδας

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, για την οποία η πλευρά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είχε προτείνει τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Μητρόπολη Γλυφάδας άλλωστε αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες από οικονομικής διαχείρισης, δεδομένων και των «φιλέτων της Βουλιαγμένης».

Ωστόσο, οι τρεις δήμαρχοι της περιοχής, (Γλυφάδας, Βούλας και Ελληνικού), είχαν διαφορετική άποψη, υποστηρίζοντας επίσημα, με κοινή επιστολή τους, τον έως σήμερα Πρωτοσύγκελο της χηρεύουσας Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο. Ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή, όπως φαίνεται από την δήλωση των τριών δημάρχων: «Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!