Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [MonoNews]: Έντονη αντίδραση της Ρωσίας για δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας: «Τέτοιες ηλίθιες επιθέσεις είναι ντροπή»
[MonoNews]: Έντονη αντίδραση της Ρωσίας για δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας: «Τέτοιες ηλίθιες επιθέσεις είναι ντροπή»

[MonoNews]: Έντονη αντίδραση της Ρωσίας για δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας: «Τέτοιες ηλίθιες επιθέσεις είναι ντροπή»

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου, το οποίο ανέφερε ότι η Μόσχα ετοιμάζει ταραχές στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μιλάει για «εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις», υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε παραβίασε την δημόσια τάξη και την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας.

Η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναρτήθηκε στο Twitter. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος αλήθειας» σε αυτό το δήθεν δημοσίευμα, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την κυριαρχία, τη δημόσια τάξη, ή την Κρατική Ασφάλεια της Ελλάδας».

«Τέτοιες εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις προς την Ρωσία είναι ντροπή για την Ελληνική δημοσιογραφία, και φαίνονται παράλογες, ενάντια στον σεβασμό μας προς την Αθήνα, ως ισότιμο εταίρο».

Στην αναλυτική ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο φέρνει ως παράδειγμα τη φετινή 25η επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Αυτό είναι το κύριο έγγραφο που καθορίζει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Αντανακλώντας τους ξεκάθαρους στενούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και των λαών μας, το Σύμφωνο διασφαλίζει τη συνέχισή τους και τη µη επικράτηση καιροσκοπικών διαφοροποιήσεων. Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και φιλοδοξία των δύο κρατών να ενισχύσουν ενεργά και σταθερά τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στη βάση των αρχών σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχικής ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και του αμοιβαίου οφέλους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!