Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ενδεχόμενο και για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019
[MonoNews]: Ενδεχόμενο και για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019

[MonoNews]: Ενδεχόμενο και για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019

Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2019, αφήνει η τροπολογία, για την επιτάχυνση της διαδικασίας που θα εισηγηθεί στη Βουλή σήμερα, στις 13:00 το μεσημέρι, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται πως η 4μηνη διαβούλευση που καταλήγει σε υπουργική απόφαση, θα πραγματοποιηθεί ειδικά και μόνο για το 2018, την περίοδο Σεπτέμβριος – Ιανουάριος.

«Από τα επόμενα έτη θα εφαρμόζονται κανονικά οι ημερομηνίες που τίθενται από το ν. 4172/2013», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο πιθανής επανεκκίνησης της ίδιας διαδικασίας τον Φεβρουάριο του 2019, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεύτερη αύξηση τον Ιούνιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με την οποία, για την εκκίνηση της διαδικασίας εντός του έτους 2018, τίθενται ειδικά χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έτσι ώστε αυτή να ξεκινήσει εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου του 2018 και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου του 2019.

Παράλληλα, στην τροπολογία καθορίζεται η διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας. Στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, προβλέπεται η κατά στάδια διεξαγωγή διαβούλευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης και η συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων και εμπειρογνωμόνων, σε θέματα οικονομίας και, ιδίως, οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής, καθώς και εργασιακών σχέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!